Kaip virti vištienos krūtinėlę, kad ji būtų sultinga: termometro ir laikmačio principas

Daugelis žmonių susiduria su tuo, kad vištienos krūtinėlė po kepimo primena beskonį guminį padą.

Ši problema kyla dėl netinkamos temperatūros kontrolės ir nepakankamo supratimo apie raumenų skaidulose vykstančius procesus, praneša korespondentas.

Vištienos krūtinėlę sudaro labai liesa mėsa su minimaliu riebalų kiekiu. Intensyviai kaitinant raumenų baltymai pradeda aktyviai susitraukinėti ir išstumia vidinę drėgmę.

Nuotrauka:

Pagrindinė sultingumo paslaptis slypi ne tik pačiame kepimo būde, bet ir privalomame mėsos pailsėjime nuėmus nuo ugnies. Tuo metu išsiskyrusios sultys sugeriamas atgal į mėsos skaidulas.

Jei krūtinėlę pjausite iškart po kepimo, pamatysite, kaip skystis aktyviai teka ant pjaustymo lentos. Būtent šios sultys lemia gatavo patiekalo sultingumą ir sodrų skonį.

Leisdami mėsai 5-10 minučių pastovėti po folija, leisite temperatūros gradientui viduje susilyginti. Pluoštai palaipsniui atsipalaiduoja ir nebeišstumia drėgmės.

Nepaisydami šio žingsnio, paneigsite visas pastangas marinuoti ir tiksliai parinkti temperatūrą. Net puikiai iškepta mėsa taps sausa, jei bus pjaustoma iš karto.

Pagrindinė priemonė, padedanti pasiekti vienodų rezultatų, yra virtuvinis termometras. Vizualūs mėsos paruošimo požymiai dažnai būna apgaulingi ir lemia, kad mėsa per daug išdžiovinama.

Nuimkite krūtinėlę nuo kaitros, kai termometras storiausioje dalyje parodys 72-73 laipsnius. Dėl likutinės šilumos vidinė temperatūra ramybės būsenoje bus saugi – 74-75 laipsniai.

Prieš kepant 40-60 minučių prieš sūdymą atliekamas sūdymas taip pat labai pakeičia tekstūrą. Druska turi laiko giliai įsiskverbti ir paveikti baltymus, pagerindama jų gebėjimą sulaikyti drėgmę.

Jei krūtinėlę reikia supjaustyti griežinėliais salotoms, naudokite greito atvėsinimo metodą. Sudėkite griežinėlius į lėkštę ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustabdytumėte virimo procesą.

Tikslaus temperatūros matavimo, privalomo poilsio ir išankstinio sūdymo derinys užtikrina puikų rezultatą. Sultinga ir minkšta vištienos krūtinėlė taps dažnu svečiu ant jūsų stalo.

Taip pat skaitykite

  • Kaip pakeisti druską kasdienėje mityboje: 5 sveikos alternatyvos skoniui pagerinti
  • Kas nutiks, jei visiškai išbrauksite duoną iš savo raciono: kaip organizmas reaguos į atsisakymą


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingos patarimų ir gyvenimo triukų idėjos