Ant mikrobangų krosnelės sienelių sustingę maisto purslai ir riebalai sukuria įsisenėjusį purvą, kuris gadina prietaiso išvaizdą.
Daugelis žmonių atidėlioja valymą, nes reikia naudoti agresyvius chemikalus ir įdėti daug pastangų, praneša .
Citrinų sultyse esančios rūgštys veikia kaip natūralus tirpiklis, veiksmingai skaidantis organinius riebalus ir angliavandenius. Kaitinant mikrobangų krosnelėje šis procesas pagreitėja daug kartų, o išsiskiriantys garai suminkština net įsisenėjusias dėmes.
Nuotrauka:
Šiame metode popierinė servetėlė yra svarbus drėgmės kaupiklis, neleidžiantis citrinos sultims greitai išgaruoti. Ji tolygiai paskirsto skystį po paviršių ir sulaiko suminkštėjusius nešvarumus, neleisdama jiems vėl prilipti prie sienų.
Jei reguliaraus valymo nepaisoma, kitą kartą įjungus prietaisą maisto likučiai gali pradėti degti ir skleisti nemalonų kvapą. Ilgainiui dėl to gali sumažėti orkaitės efektyvumas ir būti pažeista vidinė danga.
Norėdami pradėti, pasiruoškite šviežią citriną, stiklinį dubenį, tinkamą naudoti mikrobangų krosnelėje, ir keletą popierinių servetėlių. Kruopščiai nuvalykite orkaitės vidų sausa servetėle, pašalindami stambius trupinius ir palaidas purvo daleles.
Perpjaukite citriną pusiau ir išspauskite abiejų puselių sultis į dubenį, tada sudėkite pačias žievelės puseles. Į dubenį įpilkite apie 150-200 mililitrų šalto vandens, kad visiškai apsemtų citrinų žieveles.
Pastatykite pialetę į mikrobangų krosnelės vidurį ir įjunkite ją visu galingumu 5-7 minutėms. Laikmačiui išsijungus, iš karto neatidarykite durelių, leiskite pialei dar 5 minutes pastovėti viduje, kad toliau garuotų.
Atsargiai atidarykite dureles ir išimkite dubenėlį, stengdamiesi nenusideginti karštais garais. Nuvalykite vidines sieneles, dureles ir pasukamąjį stalą drėgnais popieriniais rankšluosčiais, kurie lengvai surinks suminkštėjusius nešvarumus.
Jei nešvarumai įsisenėję, galite pakartoti valymą švaria šluostės puse arba nauja šluoste. Visi likę nešvarumai turėtų lengvai nusivalyti, nes citrinos rūgštis ir garai jau atliko didžiąją dalį darbo.
Galiausiai visus paviršius nusausinkite švariu popieriniu rankšluosčiu arba minkšta šluoste. Tai suteiks prietaisui nepriekaištingą blizgesį ir padės išvengti kieto vandens dėmių.
Reguliariai taikydami šį metodą kartą per dvi savaites, padėsite išlaikyti jį be vargo švarų. Tokia priežiūra ne tik užtikrins estetišką prietaiso išvaizdą, bet ir prailgins jo nepriekaištingą tarnavimo laiką.
Taip pat skaitykite
- Kaip tinkamai plauti riebaluotus indus: kodėl karštas vanduo laimi prieš šaltą?
- Kiek geriamosios sodos įpilti į vandenį kiaušiniams virti: tobulo valymo be žalos formulė