Kodėl nereikėtų išmesti pernokusių bananų: štai kaip juos paversti pagrindiniu kepimo ingredientu

Pernokę bananai ant virtuvės stalviršio dažnai kelia susierzinimą ir norą kuo greičiau jų atsikratyti.

Tačiau šie minkšti, tamsią odelę turintys vaisiai turi didžiulį kulinarinį potencialą gardiems desertams kurti, rašo „”.

Pagrindinė tokių bananų vertė – didžiausia natūralių cukrų koncentracija ir gilus, sodrus skonis. Dėl šių savybių jie yra idealus pagrindas įvairiems kepiniams ir saldiems patiekalams gaminti.

Nuotrauka:

Dėl minkštos, beveik kreminės vaisių tekstūros juos lengva sumaišyti su tešla, o tai suteikia jai natūralios drėgmės. Dėl šios savybės desertai ilgai išlieka švieži ir kitą dieną nesugenda.

Natūralus pernokusių bananų saldumas leidžia sąmoningai sumažinti pridėtinio cukraus kiekį recepte. Dėl to akivaizdžiai sugedusį produktą paversti naudinga gryno cukraus ar sirupo alternatyva.

Populiariausiu ir mėgstamiausiu patiekalu, gaminamu iš tokių bananų daugelyje šeimų, pagrįstai laikoma bananų duona. Ši drėgna ir aromatinga bandelė yra amerikietiškos naminės virtuvės pavyzdys, kurią paprasta paruošti.

Norint ją pagaminti, reikės du ar tris labai prinokusius bananus sutrinti šakute iki vientisos tyrės būsenos. Įdėkite vieną kiaušinį, apie 100 g cukraus, 60 g ištirpinto sviesto ir viską gerai išmaišykite.

Atskirame dubenyje sumaišykite 200 g miltų, pusę šaukštelio sodos ir žiupsnelį druskos. Palaipsniui įmaišykite sausus ingredientus į bananų mišinį, atsargiai maišydami mentele, kol susijungs.

Kad tešla įgautų papildomo skonio ir tekstūros, galite į ją įberti saują graikinių riešutų arba pusiau saldaus šokolado. Paruoštą tešlą sudėkite į aliejumi pateptą formą ir išlyginkite paviršių.

Bananų duoną kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių. Gaminio paruošimą patikrinkite mediniu iešmeliu, kuris iš vidurio turėtų išlįsti švarus.

Paruoštą desertą reikia visiškai atvėsinti formoje prieš išimant ir supjaustant. Taip atsargiai elgiantis, duona išlaikys savo struktūrą ir nesulūš į gabalėlius.

Jei neplanuojate iš karto gaminti deserto, pernokusius bananus galima nulupti ir padėti į šaldiklį. Užšaldytos bananų riekelės vėliau taps puikiu sveikų ledų ar maistingų kokteilių pagrindu.

Taigi, juodas bananas – ne maisto atliekos, o vertingas kulinarinis išteklius. Kompetentingai jį panaudoję ne tik sutaupysite savo biudžetą, bet ir suteiksite keletą akimirkų saldaus malonumo.

Taip pat skaitykite

  • Kaip padaryti kotletus minkštus: slaptas profesionalių šefų ingredientas
  • Kodėl į šokoladinį glajų reikia įdėti šaukštelį kavos: paprasta gudrybė desertui pagilinti


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingos patarimų ir gyvenimo triukų idėjos